Marimo: Het perfecte cadeau

Bekijk het uitgebreide aanbod Marimo’s van Thisisnotapizza.

De Mosbal: Het perfecte cadeau

Ben je al een tijdje op zoek naar een leuk, uniek cadeau voor een vriend of familielid? Dan is de Mosbal het perfecte cadeau waar jij naar op zoek bent. Volgens de Japanse legende brengt de bal geluk, liefde en welvaart. Het is de perfecte gift om iemand mee te verassen bij verjaardagen, jubileums of bij ziekenbezoek.

Een Mosbal, wat is dat eigenlijk?

De kans is aanwezig dat je nog nooit van een Mosbal gehoord hebt. In tegenstelling tot wat je misschien vermoed, is een Mosbal geen bolletje mos. Een Mosbal, ook wel Marimo of Mosbol genoemd, is een bolvormige alg die groeit in ondiepe meren. De alg krijgt zijn unieke vorm doordat hij met de stroming van het water meerolt. Ze worden het vaakst gevonden in Scandinavië, Japan en Australië.

Mosballen als cadeau

Mosbollen kopen als cadeau is al jarenlang populair. Vooral in Japan en de Verenigde staten is de verkoop van deze alg enorm toegenomen. Dit is niet voor niets zo: De bolletjes zien er leuk en schattig uit, zijn ontzettend makkelijk te verzorgen en brengen geluk. Daarnaast is het geven van deze bolvormige alg, een stuk origineler dan het cadeau doen van een simpele kamerplant.

Heb je een aquarium nodig voor een Mosbol?

Voor een Mosbal hoef je absoluut geen aquarium te bezitten. Je kunt de alg ook makkelijk houden in een fles, vaas of kom. Dit is niet alleen makkelijk, maar ziet er ook nog eens leuk uit! Het is wel belangrijk dat de alg de ruimte krijgt om te groeien. Een te kleine fles zal er voor zorgen dat de bal zijn vorm verliest.

Moet je de Mosbal verzorgen?

Verzorgen is een groot woord. De verzorging van deze alg vraagt namelijk heel weinig van je. Het enige wat de bol nodig heeft is vers, koud water en een plekje in de schaduw. Daarnaast zal de Mosbol het fijn vinden als hij op een koud plekje wordt gezet tijdens een warme zomer. Tot slot is het goed om de alg af en toe af te spoelen onder de koude kraan en hem vervolgens tussen je handpalmen rollen. Dit is echter niet noodzakelijk.

Waar kun je Mosballen kopen?

In onze webshop vind je goede, kwalitatieve Mosballen voor een voordelige prijs. Je hoeft dus niet lang door te zoeken naar deze alg; je kunt ze vandaag nog bestellen!