Marimo kopen bij Thisitnotapizza

Bekijk het uitgebreide aanbod Marimo’s van Thisisnotapizza.

Marimo kopen

Ben jij van plan om Marimo te kopen, maar wil je je eerst nog wat beter inlezen over deze speciale alg? Lees dan vooral verder.

Wat is Marimo?

Marimo is een groene, bolvormige alg. In de natuur is hij te vinden op de bodem van meren in Scandinavië, Australië en Japan. Door de stroming van het water rolt Marimo over de bodem heen waardoor zijn ronde vorm ontstaat. De Europese Marimo wordt gemiddeld 12 centimeter groot en de Japanse Marimo-kolonies bereiken een gemiddelde lengte van 30 centimeter.

De voordelen van Marimo

Marimo brengt geluk
In Japan staat Marimo voor geluk en affectie. Veel mensen kopen Marimo als cadeau bij ziekte, of als teken van liefde. De legende zegt dat lang geleden een “verboden liefde” ontstond tussen een dochter van een Japanse stamleider en een gewone burgerjongen. Het meisje en de jongen renden weg van huis en vielen in een meer en zonken. Volgens de mythe zijn de twee geliefden op de bodem veranderd in een prachtige Marimo-kolonie.

Marimo verzorgen
De verzorging van Marimo is een fluitje van een cent. Om deze reden mag dan ook iedereen Marimo kopen en zitten er geen speciale eisen aan vast. Het enige wat Marimo van je vraagt is koud, vers water en een plekje in de schaduw. Ook zal de alg het waarderen als je hem regelmatig afspoelt onder de kraan en zachtjes tussen je handen rolt. Daarnaast heb je geen aquarium of vissenkom nodig voor een Marimo-bol. Of je hem nou in een Aquarium stopt, of in een klein vaasje; de alg vind het allemaal prima. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de alg de ruimte krijgt om te groeien. Een te kleine waterfles zal niet goed zijn voor zijn vorm.

Marimo reinigt je aquarium
Het kopen van Marimo voor in je aquarium brengt veel voordelen met zich mee:

• Marimo zuigt nitraten op: Dit is goed voor de gezondheid van je vissen;
• De Marimo-bal neemt Co2 op en brengt zuurstof in het water;
• Marimo zorgt voor minder ongewenste algengroei. Dit komt doordat Marimo dezelfde voedingsstoffen opneemt. Hierdoor krijgen de ongewenste algen niet genoeg voedingsstoffen om te overleven en sterven ze af;
• De Marimo-bal kan, in tegenstelling tot andere aquariumplanten, prima gehouden worden in water met een hoge pH waarde.

Waar kun je Marimo kopen?

In onze webshop kun je kwalitatieve Marimo kopen, voor een voordelige prijs. Je hoeft dus niet lang door te zoeken naar de perfecte Marimo-bal. Je kunt hem direct bestellen vanuit bovenstaand overzicht!