Marimo verzorging

Wil jij, voor de aanschaf van Marimo, nog meer weten over de verzorging van deze alg? Lees dan vooral verder. Al je vragen over Marimo verzorging worden zorgvuldig voor je beantwoord.

Waar houd je Marimo?

Voordat we je vertellen over de verzorging van Marimo, vertellen we je eerst meer over deze speciale alg. Marimo is een bolvormige, groene alg die je vindt in ondiepe meren in Japan, Scandinavië en Australië. Je kunt Marimo-kolonies spotten in het wild, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen. De eisen voor het houden van Marimo zijn laag. Marimo is al snel gezond te houden in koud, vers water. Je hoeft Marimo niet eens perse in een Aquarium te houden. De alg kan ook prima leven in een vaas, kom of fles. Deze hoeven niet eens groot te zijn, zolang de bol maar genoeg ruimte krijgt om te groeien.

Marimo en verzorging

De verzorging van Marimo is kinderspel. Zoals hierboven al beschreven is, heeft deze alg al genoeg aan koud, vers water. Je hoeft het water niet eens iedere dag te verversen. Eén keer per week is meer dan genoeg. Daarnaast zal de Marimo-bol het waarderen, als je hem op een koel plekje in de schaduw zet. Van hitte is de alg namelijk geen fan. Tot slot is het goed voor Marimo om hem af en toe af te spoelen onder de koude kraan. Dit is echter niet noodzakelijk.

Kan ik Marimo samen houden met mijn vissen?

Mosballen houden je vissen gezond
Marimo is niet alleen leuk om naar te kijken; het is ook echt een aanwinst voor in je aquarium. Marimo-bollen absorberen namelijk nitraten. Dit zijn bijproducten van visafval die slecht zijn voor de gezondheid van je vissen. Wanneer de concentratie nitraten in een aquarium te hoog is, kunnen vissen zelfs overlijden. Hoe meer Marimo-bollen je in een aquarium plaatst, hoe minder nitraten in het water zullen zitten.

Marimo en goudvissen
Goudvissen vinden deze bolvormige alg hartstikke lekker. Wanneer je er voor kiest om een Marimo-bol samen te houden met je goudvis, moet je er dus wel rekening mee houden dat de alg snel zijn ronde vorm zal verliezen. Denk je er dus aan Marimo aan te schaffen voor zijn leuke vorm? Zet hem dan niet bij je goudvis. Wil je hem echter kopen voor de gezondheid van je goudvis? Zet de alg er dan vooral bij!

Marimo in een zoutwater-aquarium
In tegenstelling tot veel andere aquariumplanten, is Marimo goed bestand tegen zout water. Je kunt Mosballen dus ook gerust in een zoutwater-aquarium plaatsen.

Onze Marimo’s

Bekijk het uitgebreide aanbod Marimo’s van Thisisnotapizza.