Mosballen kopen bij Thisisnotapizza

Mosballen kopen? Bekijk ons uitgebreide aanbod mosballen van Thisisnotapizza.

Mosballen kopen

Ben jij van plan om een Mosbal te kopen, maar wil je je eerst nog wat beter inlezen over deze speciale alg? Al je vragen worden kort en duidelijk beantwoord.

Wat is een Mosbal?

De naam Mosbal is een beetje misleidend. Een Mosbal bestaat namelijk helemaal niet uit mos: Het is een alg. Deze groene bol, ook wel Marimo genoemd, leeft in het water en wordt gemiddeld 12 centimeter groot. De Japanse Mosbal kan daarentegen de 30 centimeter bereiken. Mosbal kolonies komen voor in Japan, Scandinavië en Australië.

De symbolische betekenis van de Mosbal

In Japan staat de Marimo-bol symbool voor geluk, liefde en affectie. Veel mensen geven Marimo als cadeau als ondersteuning bij ziekte, of als teken van liefde. Marimo heeft deze betekenis gekregen van een oude Japanse legende. De legende luidt dat een verliefd stel verdronken is en vervolgens veranderd is in een prachtige Marimo-kolonie.

Mosballen kopen

Populair “huisdier”

Mosballen kopen is in de VS en Japan een grote rage. De Mosbal wordt vaak gehouden in aquaria, vissenkommen of vijvers. Ook stoppen mensen Mosballen vaak in een pot of vaas als “huisdier.”

Het is niet gek dat het kopen van Mosballen populair is: Deze groene alg heeft namelijk maar weinig verzorging nodig. Het enige wat een Mosbal van je vraagt is koud, vers water en een plekje in de schaduw. Bij een hittegolf kun je dus maar beter een plekje vrij houden in je koelkast. Ook een Mosbal kopen voor in de kom van je goudvis is een slecht idee. Je Mosbal zal na een tijdje helemaal kaal geplukt zijn. Dat een Mosbal makkelijk te verzorgen is betekent overigens niet dat je er niet meer na om moet kijken na aanschaf. De Mosbal af en toe afspoelen zal de alg ten goede doen.

De voordelen van Mosballen kopen voor in je Aquarium

De goedaardige Marimo-alg staat er om bekend veel goeds te doen voor je aquarium. De bal zuigt nitraten op, brengt zuurstof in het water en kan prima gehouden worden in brak water. Ook zorgt Marimo voor minder ongewenste algengroei. Dit komt doordat een Mosbal dezelfde voedingsstoffen opneemt. Hierdoor komen de ongewenste algen voeding tekort en sterven ze af.

Waar kun je Mosballen kopen?

Je kunt goede, kwalitatieve Mosballen kopen in onze webshop. Je hoeft dus niet lang door te zoeken naar een winkel waar je deze unieke alg aan kunt schaffen. Je kunt ze vandaag nog bestellen!