Mosbollen kopen

Bekijk het uitgebreide aanbod Mosbollen van Thisisnotapizza.

Mosbollen kopen

Ben jij van plan om binnenkort een Mosbol te kopen, maar wil je je eerst nog wat beter inlezen over deze unieke, ronde alg? Lees dan verder.

Wat is een Mosbol?

Een Mosbol is, in tegenstelling tot wat je vermoedt, geen stukje mos. Het is een bolvormige alg die groeit in ondiepe meren. Een Mosbol bereikt na jaren van groeien de gemiddelde lengte van 12 centimeter. Japanse Mosbollen staan er om bekend nog groter te worden: Gemiddeld wel 30 centimeter. De Mosbol kun je vinden in Australische, Japanse en Scandinavische meren.

De voordelen van Mosbollen

Een Mosbol brengt geluk en liefde

In Japan staat de Mosbol symbool voor geluk en affectie. Veel Japannezen kopen Mosbollen als cadeau. Ze geven de alg als ondersteuning bij ziekte, of als teken van liefde. De alg heeft deze mooie betekenis te danken aan een oude Japanse legende. Volgens de legende is een verliefd stel tragisch verdronken in een meer. Toen ze naar de bodem zonken veranderden ze in een prachtige Mosbol-kolonie. Deze symbolische betekenis trekt ook steeds meer de aandacht van het Westen. Mosbollen kopen is inmiddels dan ook razend populair in de Verenigde staten en Europa.

Makkelijke verzorging

De verzorging van een Mosbol is net zo simpel als het verzorgen van een kleine kamerplant. Om deze reden zitten er dan ook geen eisen vast aan het kopen van Mosbollen. De alg heeft namelijk maar weinig aandacht nodig om zich te ontwikkelen. Eens per week het water verversen met fris, koud water is voldoende. Ook een plekje in de schaduw en bescherming tijdens een hete zomer zal de bol waarderen. Tijdens een hittegolf kun je de Mosbol eventueel in de koelkast plaatsen om te voorkomen dat hij afsterft door de warmte. Optioneel kun je de bol ook eens in de twee weken afspoelen onder de kraan en tussen je handen rollen. Dit geeft nog meer garantie dat de bol lang zal leven.

Een vaas of aquarium: Het maakt de Mosbol niks uit!

Je hoeft absoluut geen aquarium aan te schaffen voor een Mosbol. Of je hem nou in een Aquarium stopt, of in een pot of vaas, het maakt de alg helemaal niks uit. Het is wel belangrijk dat de Mosbol genoeg ruimte heeft om te groeien. Een Mosbol houden in een te kleine fles is niet goed voor zijn ontwikkeling.

Waar kun je Mosbollen kopen?

In onze webshop vind je goede, kwalitatieve Mosbollen voor een lage prijs. Je hoeft dus niet lang door te zoeken naar de perfecte Mosbol. Je kunt hem direct hierboven bestellen!